Vélemények az IDE Fesztről

Versus csoport (Ady Gimnázium, Budapest)

Versus csoport (Ady Gimnázium, Budapest)
A Versus csoport rendezőjeként és a játszók nevében szeretném megköszönni a szervezőknek az inárcsi IDE fesztiválba fektetett munkájukat. Sokat jelentett nekünk, hogy a csapat első színpadra lépésére olyan környezetben és közegben kerülhetett sor, ahol figyelemmel, nyitottan és szeretettel fogadtak bennünket, és maximálisan figyelembe vették a felkészüléshez kapcsolódó igényeinket.

A fesztivál és a fesztiválozók jó hangulata átsegített minket a kezdeti izgalmakon, a színházterem technikai felszereltsége pedig lehetővé tette, hogy előadásunk a legjobb formáját fussa. Külön köszönet illeti a technikai munkatársakat, akik mind a beállás során, mind az előadás alatt a rendelkezésünkre állak a fény- és hangtechnika kezelésében.

Köszönjük a finom ebédet, és hogy figyelembe vették a különleges étrendű játszók igényeit is.

Az előadások megtekintése amellett, hogy nagy élmény volt a játszóknak, jó alapot adott a későbbi belső szakmai beszélgetéseinkhez, és sok tapasztalattal gazdagította a munkánkat. A tréninget pedig igazi nagy közösségi élményként élték meg a gyerekek.

Köszönjük a szakmai zsűri aktív figyelmét. Hálásak vagyunk az elismerésért, és rendezőként köszönöm, hogy a program végén személyes szakmai konzultációra is sor kerülhetett.

Fapihe csoport (Bag)

Fapihe csoport (Bag)
Fapihe csoport az idei előadásukkal, a Szerelmek és más szívózások-kal idén több fesztiválon is fellépett. Az inárcsi IDE-feszt kiemelkedő szerepét ezek között jelzi az is, hogy az év végi értékelésen kiderült, messze a legerősebb fesztivál-élményhez juttatta a játszókat.
Ez köszönhető volt a jó térnek – színházi körülmények között játszhattunk fény-, hangtechnikával, 80-100 férőhelyes emelkedő nézőtérrel, ami biztosította, hogy mindenki lássa is az előadásokat; a gondos előkészítőmunkának – a technikai igények begyűjtésének, az előzetes kérések megoldásának helyben, ha valakinek valamilyen díszletelemre vagy egyébre volt szüksége -, és a nagy számú csapattal működtetett lebonyolításnak (a díszletek előzetes bekészítésének a zökkenőmentes átállások érdekében, annak, hogy minden csoporthoz jutott kapcsolattartó, aki közvetítette a kéréseiket, kísérte őket, a fény-, hang-technikus és színpadmester állandó jelenlétének. Ehhez járult a művelődési ház vendégszeretete, a ház adottságai: sok olyan térrel, ami a szünetekben közösségi együttlétre adott alkalmat.
A működtető csapat hozzáállására az volt a jellemző, hogy az előadások abszolút elsőbbséget élveztek.
Nagyon fontos, hogy a csapat olyan közösségi élménnyel térhetett haza, amelyet más, addig nem ismert csapatokkal együtt élt meg. Szakmailag is sokat lehetett tanulni egymástól – ennek visszajelzése azonnali volt: a csoporttagok szünetekben beszélgettek, sőt az előadások egymásra is erős hatással voltak: a fesztiválhangulatnak olyan húzóereje volt, hogy minden előadás a legjobbját futotta – a miénk mindenesetre biztosan.
Reméljük, jövőre újra alkalmunk lesz fellépni a fesztiválon. Köszönjük az élményt és a szakmai közeget.

Ködvelők csoport (Budai Szakközépiskola, Budapest)

Budai Szakközépiskola
Vélemény: AZ IDE Fesztre idén hívtak minket először. Az egzotikus csengésű Inárcsról már hallottunk korábban, azt mondták egyesek, hogy ez a “drámások Mekkája”. Örültünk hát a meghívásnak, és nem csalódtunk. Olyan csoportokat ismertünk meg, akiket még korábban nem láttunk fellépni. Jó volt egy napot eltölteni itt így a saját fajtánkkal. Finom ebéd volt, szórakoztató műsorvezető, laza fesztiválhangulat. A végén még kaptunk egy rakás oklevelet is, amivel lehetett a későbbiekben menősködni. Reméljük, jöhetünk még.
Ködvelők

Kadásokk (Kecskemét)

Kadásokk (Kecskemét)
Szombaton korán reggel indultunk vonattal Inárcsra, hiszen mi voltunk az első előadás a programban. A vonatállomáson kisbusz várta a diákokat, ami elszállított minket a fesztivál helyszínére. Megspóroltunk így rengeteg energiát és időt, ezért külön köszönet a szervezőknek. Odaérve azonnal megkaptuk az öltözőnket, ami tisztán és rendezetten várt minket, továbbá minden pillanatban volt valaki a szervezők közül aki megkérdezze tőlünk, hogy nincs e szükségünk valamire. Segítőkész és szervezett volt mindenki. Az előadói tér, minden igényt kielégített, szerettünk ott játszani. Sajnos a fesztivál végéig nem tudtunk ottmaradni, így a szakmai beszélgetést is rövidre kellett terveznünk, de hasznos szakmai tanácsokat és segítséget kaptunk! Az ebéd is nagyon finom volt, mindenki jóllakott és mind a tíz ujját megnyalta utána!

Köszönjük a fesztivált és a fellépési lehetőséget remélem jövőre is sikerül összehozni!

Sárosi Gábor
Kadásokk csoportvezető

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .