Kovácsné Lapu Mária Csokonai-díjas

(forrás: www.okm.gov.hu)
Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Magyar Kultúra Napja alkalmából kitüntetéseket adott át csütörtökön Budapesten az Iparművészeti Múzeumban.
A tárcavezető hangsúlyozta: január 22-én szerte az országban és a határon túl, mindenütt, ahol magyarok élnek Kölcsey Ferenc és a himnusz iránti tiszteletből a magyar kultúrát köszöntik, és ápolása mellett hitet tesznek. Ezen a napon azokat is köszöntik, akik a magyar kultúrának szentelték életüket, tehetségüket, tapasztalatukat, szívükkel és érzésükkel ezt szolgálták, alakították.
A kitüntetettekhez szólva úgy fogalmazott: „Az önök munkája, eredménye példa az országban minden generáció számára. Az elismerés nem csak köszönetnyilvánítás az elmúlt évek, évtizedek munkájáért, hanem sajátos felkérés, megbízatás is, hogy az elkövetkezendő években, évtizedekben a magyar kultúra odaadó és értő szolgájaként tegyék és végezzék munkájukat”.
A szakminiszter a január 21-én befejeződött Reneszánsz Évről szólva rámutatott arra, hogy lehet összefogást teremteni Kelet-Európában: „Kell, hogy szót értsünk egymással határon belül és határon túl is”.
Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter és Dr. Schneider Márta kulturális szakállamtitkár

CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ALKOTÓI-DÍJAT

adományoz a nem hivatásos művészetek és a népművészet területén kimagasló értékű tevékenységet végző alkotóknak, művészet-pedagógusoknak, művészeti együttesek vezetőinek:

Dr. BARSI ERNŐ
néprajz- és népzenekutatónak,
BAZSÓ IMRE
fotóművésznek,
KISS LÁSZLÓ
versmondónak,
KOVÁCSNÉ LAPU MÁRIA
színjátszónak,
LEMLE ZOLTÁN
kórusvezetőnek,
LOVÁSZNÉ JUHÁSZ RITA
tárgyalkotó népművésznek,
SCHÉFFER ANNA
iparművésznek.
Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .