Gizda – Inárcson

Február 3-án 18:00-kor a Zrumeczky Dezső Művelődési Házban látható Gizda című színházi nevelési előadásunk.

Nóri nagybátyjához, Bandihoz érkezik üdülni 10 napra. A lány érettségi előtt áll, és hálás érte, hogy kiszabadulhat egy időre a fővárosi lakásból, ahol édesanyjával kettesben él. Gyerekkora óta szereti nagybátyját és a Sajóparti falucskát, ahol naponta futhat kedvére, felvételire készülhet és újdonsült színjátszó ambícióira koncentrálhat. Nóri édesanyja aggódik a lány pár hónapja tartó étkezési zavara és egyre intenzívebb futás iránti igénye miatt. Megkéri hát Bandit, hogy szenteljen külön figyelmet az unokahúgára, és próbálja kipuhatolni, mi lehet Nóri egyre szélsőségesebb diétája és sport iránti szenvedélyének hátterében. Bandi mindent elkövet, ugyanakkor neki is megvannak a saját a démonjai…

Alkotók: Boda Tibor, Nadrai Zita, Fazekas Anna Dorottya

Színész-drámatanárok: Boda Tibor, Fazekas Anna Dorottya

Az előadás ingyenes, de támogatói jegy váltható, a befolyt összegből hátrányos helyzetű gyerekeknek biztosítunk színházi nevelési előadásokat.

https://www.facebook.com/events/3239784859666122/?active_tab=discussion

Jól meg gondold magadat – Budapesten

Hol a nő helye? A konyhában? Munkahelyén? Egy férfi és a gyerekek mellett? Esetleg szingliként a belvárosban? És ki dönti el? A hagyományok? A férfiak? Az élet? Vagy a nő maga? Lehet jól dönteni? Mi van, ha nem? Kérdés sok van, jó válasz talán nem is létezik.


Legújabb előadásunk újra látható lesz Budapesten november 26-án a Kettőspont Színházban.Részletek a facebook-eseményben:
https://www.facebook.com/events/630294461973944

Fényeskedjék neki – ősbemutató

„Egy befolyásos ember meghal. Apa, férj, barát, üzlettárs, politikus. A hatalmas életmű hatalmas űrt hagy maga után, melynek betöltéséért azonnal megindul a harc, miközben az omladozó magánbirodalom alapjai egyre-másra bukkannak ki a törmelékek alól. De utoljára, egy korszak méltó zárásaként, vagy épp egy új nyitányaként még mindenki szeretne felszabadulni. Felszabadulni végre valami alól. Gyász és korrupció csap össze a nyilvános és a személyes térben. Ilyenkor nem szabad elveszíteni a humorérzékünket.”

Fényeskedjék neki című dráma ősbemutatója lesz október 28-án és 29-én a Szkéné Színházban.
Az előadás szerzője és rendezője Szivák-Tóth Viktor, egyesületünk alelnöke.
Részletek a facebook eseményben és a Szkéné Színház honlapján. 
A szombati előadásra még vannak jegyek!

https://www.facebook.com/events/1017157102310265/1017157108976931/
https://www.szkene.hu/hu/eloadasok/repertoar.html?eloadas_id=13755

Színjátszó foglalkozások indulnak 7-14 éveseknek!

Színjátszó foglalkozásokat indítunk 3 életkori csoportban, Inárcson, a Zrumeczky Dezső Művelődési Házban!
A foglalkozásokat vezeti: Fazekas Anna Dorottya, pszichológus, a KB35 Színházi Nevelési Társulat színész-drámatanára.
A foglalkozások október 17-én kezdődnek!

Mi történik a színjátszó foglalkozásokon?

  • A tanév végére egy színházi előadást készítünk, de nem előre megírt szövegkönyvből, hanem a gyerekek saját ötletei, érdeklődése alapján.
  • A résztvevők történeteket, jeleneteket készítenek, melyben szabad teret kapnak önmaguk kibontakoztatására.
  • Önismereti, csapatépítő játékokat játszunk.
  • Koncentrációs, improvizációs gyakorlatokat végzünk.
  • Fejlesztjük a mozgást, előadókészséget, önbizalmat.
  • Beszélgetünk, közösen gondolkozunk, elemzünk.
  • A szülők személyes visszajelzéseket kapnak a foglalkozásokról és gyerekükről.
  • A hangsúlyt az értékekre és az erősségekre helyezzük.

 

Miért pont színjátszás?

Mert oldja a feszültséget, fejleszti az önismeretet, az önbizalmat, a kreativitást, figyelmet, előadókészséget. Támogató közösséget, barátságokat, sikerélményéket és életre szóló tapasztalatokat nyújt. Egy igazi mankó az élethez.

7-8 éveseknek

Hétfőnként

16.00-17.30

9- 11 éveseknek

Hétfőnként

14.00-15.30

 

12-14 éveseknek

Hétfőnként

18.00-19.30

 

Helyszín

Zrumeczky Dezső Művelődési Ház

2365 Inárcs, Bajcsy-Zsilinszky út 94.

 
 

Foglalkozás díja

Havi 7.000 forint.

„Visszatértünk a gyökerekhez” – KB35, 2019.

forrás: https://www.szinjatekos.org/single-post/kb35-2019

Az elmúlt évben lezajlott a tervezett átalakulás az inárcsi KB35 társulat működésében. Bár saját bemutatót nem tartottak, mégis aktív és gazdag időszakot tudhatnak maguk mögött. Szivák-Tóth Viktorral beszélgettünk a társulat 2019-es évéről, és az inárcsi közösségi alkotás útjairól. 

– Tavaly arról beszéltetek az interjúban, hogy átalakulóban van a társulat működése. 2019-ben mintha kevesebb tisztán KB35-ös előadást láttam volna, inkább koprodukciókkal jelentetek meg. Hol tart most a megújulás?

Szivák-Tóth Viktor: Az átalakulás nagyrészt lezajlott, de azért még finomítjuk. A tempót valóban visszavettük, a saját lehetőségeinkhez, igényeinkhez igazítjuk a színházi munkánkat. Nemhogy új saját bemutatónk nem volt, de a fellépéseink is visszaszorultak. A tavalyi három egész estés produkciónkat már nem játsszuk, a Ti, mint én-től 2018 őszén, a P, avagy jelenetek egy vándorszínész életéből-t télen, A tökéletességen innen-t pedig 2019 nyarán búcsúztattuk el. Az átalakulás időszakában a koprodukciók nagyon fontossá váltak számunkra.

Három területen dolgozunk továbbra is. Ennek arányai, egymáshoz való viszonyuk változott. Az egyik a saját bemutató elkészítése. Ez kiemelten fontos, hiszen az ilyen projektben vesz részt a teljes társulat. Itt haladunk a leglassabban, hiszen hetente egy, péntek esti próbánk van rá csupán.

Közben azok a tagok, akiknek maradt lekötetlen energiájuk, kiegészítik ezt további tevékenységekkel. Ahol lehet, ezt koprodukcióvá alakítjuk, ahol nem, ott marad a vendégszereplés. Koprodukcióban készült idén a RÉV Színházzal az Anyakicsinyítés, és a Vekker Műhellyel a Magad adod című komplex színházi-nevelési előadás, a Soltis Lajos Színházzal és a Kőszegi Várszínházzal A Cinóber hadművelet.

Emellett a saját színházi-nevelési műhelyünk, amely a társulat egy kisebb része, szintén aktív. Tantermi előadásainkat rendszeresen játsszuk, jelenleg két saját produkciót tartunk repertoáron, ezt három koprodukció egészíti ki.

Összegezve azt lehet mondani, hogy az egyesület tevékenysége igen gazdag, de ezt már nem lehet egy az egyben azonosítani a társulattal. A társulat egy közösség, az egyesület egy szervezet. Ha kívülről tekint rá valaki, akkor azt láthatja, hogy az egyesület több projekt számára nyújt szervezeti kereteket, ezek közül az egyik a társulat. Számunkra pedig a közösség továbbra is az a szellemi műhely, amely meghatározza az egyesület céljait.

a teljes interjú megtalálható itt: https://www.szinjatekos.org/single-post/kb35-2019