Tokné Járomi Ilona: A Rákócziban megfeneklett a Titanic!

forrás: Dabas Újság 2016. január

December 4-én iskolánk aulája színházteremmé változott, ahol az inárcsi KB35 színjátszótársulat bemutatta a József Attila-díjas Tasnádi István drámáját, a Titanic Vízirevüt. Az eseményt Ordasiné Kovács Erzsébet tanárnő szervezte, aki több hónapon át tartó egyeztetéseket folytatott az előadókkal. A KB35 színjátszó mozgalom Inárcs fiatal felnőttjeiből álló aktív társulat. Munkájuk azoknak az értékeknek biztosítja a továbbélését, melyek nélkül az ember nem teljesedhet ki.

A Szivák-Tóth Viktor rendezte két felvonásból álló előadás fő témája a vidékiség, melyből kitörni vágynak a szereplők, és „amely nemcsak e sajátos társadalmi közeg, hanem az országos méretűvé duzzadt megrekedtség-érzet erőteljes kifejezője,” olvasható a több mint negyed évszázada működő társulat hivatalos honlapján, a kb35inarcs.hu-n.

2015-12-04_titanic-dabas

„Megfeneklettünk, mielőtt elsüllyedhettünk volna” – ez a Titanic Vízirevü optimizmusa. Azt reméltem, hogy 15 évvel a darab megszületése után már nem lesz érvényes ez a mondat. Ami persze azt jelentette volna, hogy a darab is elavult. A KB35 nagyszerű előadását nézve rá kellett jönnöm, hogy nem ez történt. Lendületes és pontos játékukból kiderült, hogy még mindig annak kell örülni, hogy fennakadtunk egy zátonyon, mert így legalább nem történt nagyobb baj. Az előadásnak különös hitelességet ad, hogy felvállaltan nem professzionális színészek játsszák, hanem tanárok, könyvelők, adóellenőrök. Ők aztán igazán tudják, hogy megy ez még ma is Alsó-Belesden. „Igazi népszínmű,” – mondta 2013-ban az idén 45 éves Tasnádi István, akinek a nevéhez olyan filmek kapcsolódnak, mint a NEXXT, a Made in Hungária, a Matula Kalandpark vagy a Terápia-sorozat.

A nézők, akik hajóformát alkotva elrendezett székeken ültek, felettébb élvezték az olykor vidám, olykor elgondolkodtató elő- adást. Őszintén reméljük, hogy még sok hasonló rendezvénynek adhat otthont iskolánk.

Tokné Járomi Ilona

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Árpád Illés bemutatkozása

honlap-admin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .