Fehér Elephánt: Engdejki!

forrás: http://www.toptipp.hu/szinhaz/alternativ.htm#engedj

Bár Kárpáti Péter Szörprájzpart-ja a HOPPart-osokkal pompás élmény volt az Astoria melletti lakásban, Boda Tibor és a társulat kreatív koncepciója még ütősebb, még maibb, még inkább rólunk szól. Az eredetiből csak hősünk párhuzamos szerelmei és maga a meglepetésszülinap maradt.
Az erős kiállású Fiú, Talapka Gergő number one csajával nyűglődik, Bálint Petra folyamatos játszmázásai az „Elmegyek!” – „Engedj!” – ” Itt vagyok!” esetlegességei között vergődnek, annyi fiatal párhoz hasonlóan, kapcsolatukat a kisstílű hatalmi civódás tölti be, pedig mehetnének mondjuk színházba is, itt vannak például az Inárcs35 előadásai. A szerelmi duplikátum, Bálint Anna, (hihetetlenül nagy dobás, hogy ikertestvér voltában a két ügy totális egyformasága érvényesül!!!), annyival ügyesebb, hogy csatasorba állítja a terhességi tesztet.
Döbbenetes a játékmód érett szuggesztivitása, lazán természetes, megélten mély. Az egész társulatra, kivétel nélkül a hatásos színészi jelenlét jellemző. Az előtérben két fiú instruálta a közönséget, könnyedek voltak, természetesek, biztosra vettük, hogy a darab főszereplői, kiderül, hogy ők „csak” a hang-fény emberek, igaz, Ördögfiókaként azért Ordasi Gábor és Presenszky Gábor bevillan egyszer…
Soproni vagy Borsodi?, ez itt a kérdés, na meg a natúr és szalámis kockasajt közti sorsdöntő választás. Csokornyakkendősen, szmokingosan be is toppan a maga a Medvesajt, tálcán hozva a kínálatot. Bozsoky Roland abszurd alakja még feljebb lép a Peer Gynt-i Halál figurájában, a romantikus hőskép kontrasztálja a sorstárs Fiú kisszerű problémáit. Persze az se semmi, ha a vérig sértett Aldi Lány, Boda Anna szidalmait kell elviselni.
A Szörprájzparti és az előadás rendezője, Boda Tibor, Nyúlként menetközben is dirigálja a csapatot, a játék a játékban is fokozza az előadás „kinn is, benn is” hangulatát. Négy lány zenél, Jobbágy Kata dobol, Fodor Katalin, Barta Gyöngyi, Lajkó Nóra a húrokat uralja, ez a kvartett úgy énekel, mint a mennybéli angyalok. Most tudtuk meg, hogy van olyan, hogy Inárcs, nincs is messze! Az ” Engedj ki!” bámulatos színházi atmoszférája, az elképzelés eredetisége pedig arra ösztönöz, hogy rohanva keressük az Inárcs35 társulat többi produkcióját.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Árpád Illés bemutatkozása

honlap-admin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .