A KB35 INÁRCS SUHA c. produkciója nyerte a 35. Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napok – Kamarajátékok Fesztiválját, az ISZN-t

(megjelent az Inárcsi Hírmondó 2016. márciusi számában)

Balassagyarmat Város Önkormányzatának a legjobb előadásért járó fődíját, a KB35 társulat SUHA című produkciója nyerte. Oklevél, amely tanúsítja, hogy a Magyar Szín-Játékos Szövetség által felkért szakértők a Kb35 Suha című előadását ARANY fokozatra minősítették

A két évente Balassagyarmaton megrendezésre kerülő ISZN Fesztivál az ország két legrangosabb találkozójának egyike. A másik hasonlóan kiemelt, két évente megrendezett fesztivál, a PROGRESS PÁPA – ifj. Horváth István Nemzeti és Nemzetközi Amatőrszínházi Fesztivál legutóbbi győztese 2015-ben ugyancsak a KB35 volt, a TIKK c. produkciójával, és két évvel ezelőtt a 34. ISZN győztese: a KB35 Titanic vízirevü c. produkciója.

Balassagyarmaton ezúttal  zsűriben Ascher Tamást, Tóth Zsuzsannát és Regős Jánost köszönthették a fesztivál résztvevői.

Komáromi Sándor beszámolója:

SUHA JOBBAT – AVAGY KB35-ÖT

A fesztivál egyik legfontosabb előadása lett a KB35 csoport Suha című előadása. A valós eseményeket feldolgozó előadás láttán nyugtázható – az ember brutalitása nem cselekedeteiben, hanem mentalitásában, a másokról alkotott vélemény sztereotip formáiban keresendő.

A zsűri szerint az előadásban marquezi módon ötvöződik az álom és valóság szintje. A történet és a formanyelvi váltások világosan követhetők, és sok a magas művészi színvonalon megvalósuló színészi alakítás. Szép és fájdalmas portrénak érezték a darabot, a Suha Dénest játszó Urszinyi Ádámot jó orgánummal, jó alapképességekkel rendelkező színjátszónak tartották, akiben a tudatlanság és a belső szépség karikatúramentes és igaz tudott lenni. Kiemelték Boda Tibor intenzív játékát, és a csoportban tapasztalható összhangot. Egyetlen kritikaként a maszkos jelenetet említették, amiben szerintük a rendezői szándék túlságosan hivalkodó volt, pedig az előadás egyébként hihetetlenül valóságos és életszerű élményt adott. Rendkívül fontosnak tartották az előadás társadalmi érzékenységét is.

Én a csapatot már kilenc éve ismerem, és bátran jelentem ki – az általam azóta nyomon követetett munkásságuk egyik legizgalmasabb színházi munkáját hozták létre. A színészi alakítások nem mindig voltak egyformán erősek, és Boda Tibor játéka számomra néha még mindig „Bodás”, de a játék intenzitása a játszók képességeihez mérten végig a lehető legmagasabb fokon volt. Ezt lehet egyfajta rendezői figyelmetlenségnek is titulálni, de ennél sokkal fontosabb az, hogy az inárcsi játszók mindig meghagyják maguknak az önmegmunkálás szabadságát, aminek köszönhetően ki-ki saját tempójában fejlődhet, alakulhat.

Az „inárcsi színjátszás” az amatőr művészeti szférában mára fogalommá vált – a jelenleg aktívan dolgozó fiatalok töretlen lelkesedése, lokálpatriotizmusa és gyarapodó létszáma mind az ország egyik legfontosabb társulatává avatja a KB35-öt.

Suha jobbat…


 

XXIV. Fodor Mihály Színjátszó Tábor

2016. augusztus 1. (hétfő) – augusztus 8. (hétfő), Alsóbélatelep (Fonyód kertváros)
jelentkezési határidő 2016. április 30.

2015_08_09___14_31_02_resize
Jelentkezési lap és bővebb információ: a KB35 honlapján (https://www.kb35inarcs.hu/2016/01/tabori_tajekoztato2016/) és facebook-oldalán (www.facebook.com/kb35inarcs), valamint a tábor facebook-oldalán (https://www.facebook.com/fodormihalyszinjatszotabor/) Jelentkezni az info@kb35inarcs.hu, vagy a kb35inarcsiszinjatszo@gmail.com e-mail címre küldött levélben lehet, kérjük a leveléhez csatolja a kitöltött jelentkezési lapot, valamint a szülői nyilatkozat digitális változatát.

Jelentkezőket és támogatókat vár a KB35 nagy múltú tábora, mely az inárcsi színjátszó mozgalom fennmaradásának, szakmai fejlődésének egyik alappillére. Kimutathatóan azok a gyerekek maradnak meg diák és felnőtt korukban is e tevékenységnél, akik részt vettek e táborban.

Hiszünk abban, hogy az élet a játékkal teljes és, hogy a játékon keresztül vezet a gyerekek útja a teljes élet felé. A kulcsszó a közösség. A tábor ezt az élmény ismertetheti meg és mélyítheti el a résztvevőkkel. Ma, a gyerekek olykor hiányzó motivációjának, kedvetlenségének, a felnőttek világa iránti növekvő bizalmatlanságának legfontosabb ellenszere a közösség és a játék lehet. A támogató kortársi közeg kialakítása nélkül még az odaadó szülői támogatás is kevésnek bizonyulhat. A Tábor ebben nyújt pótolhatatlan segítséget, hisz bizonyítottan közösséget teremt.

Noha a tábor életének a kezdetektől része a kicsik csoportja – akik eddig főleg Fótról érkeztek – idén először az inárcsi kisszínjátszók előtt is nyitva áll a tábor kapuja! Rájuk külön figyelmet fordítunk: Fodor Éva és Szivák-Tóth Viktor mellett a Tolnay Lajos Általános Iskolából Gréz Bianka (Bianka néni) segít nekik a szabadidejükben, a strandon, lefekvéskor és az apró-cseprő ügyeikben.

A KB35 biztosítja a program országosan elismert szakmai gárdáját (meghívott és saját szakemberek alkalmazásával): a 9 rendezőt és 9 asszisztenst, a 6 szabadidő-szervezőt, a zenészeket, koreográfust, a trénereket. A programban 40-50 inárcsi kiskorút vonunk be.

A célunk, hogy az 50 inárcsi táborozó gyereknek az idei 39 000 Ft-os tábor részvételi díja 30 000 Ft, vagy az alatti részvételi díjra csökkenjen. Jelenlegi forrásainkból (a KB35 NKA-nál nyert pályázata mellett, az Önkormányzat Civil pályázatán kért támogatás összegét is erre a célra fordítja minden évben) összeszedett támogatás 4 000 Ft/fő, vagyis 35 000 Ft/fő-nél tartunk

A célunk eléréséhez hiányzó összeg még 250 000 Ft.

Amennyiben szívesen hozzájárulna egy Ön által meghatározott összeggel a gyerekek kedvezményes táborozásához, akkor ezt megteheti

átutalással:

bankszámlaszám:       Örkényi Takarékszövetkezet

65500044-30057562-55000017

közleményben kérjük tüntesse fel a nevét és hogy „Tábori támogatás


 

Célegyenesben a Szépkorúak, avagy újabb KB35 színházi bemutató: Hol a vége?

Szépkorú péntek

A KB35 és a MU Színház közös projektjében megvalósuló szépkorú péntekek és Rozmaringgal valamint a Tremolóval kialakult termékeny kapcsolat eredményként újabb közösségi színházi bemutató valósul meg, melynek címe:

Hol a vége?
Inárcsi bemutató: április 16. (szombat) 17 óra, Zrumeczky
Budapesti bemutató: április 21. (csütörtök), 17 óra, MU Színház
A produkcióban a KB35 színészei és a szépkorú péntek részvevői játszanak.

A KB35 előadásai, színházi-közösségi eseményei:

Április 1., péntek              16:00-18:00 Szépkorú Péntek    Zrumeczky

Április 22., péntek            16:00-18:00 Szépkorú Péntek    Zrumeczky

Április 9., szombat           RÉV Színház*: Kovács János    Zrumeczky

Április 10., vasárnap       19:30-21:00 Engedjki!                MU Színház

Április 11., hétfő              Apró Színház*:                           Zrumeczky

Április 11., hétfő              Apró Színház*:                           Zrumeczky

Április 15., péntek            16:00-18:00 Szépkorú Péntek    Zrumeczky

Április 16., szombat       17:00-18:30 Hol a vége?              Zrumeczky

Április 21., csütörtök       17:00-18:30 Hol a vége?            MU Színház

Április 21-22.                   17:00-tól Szépkorú előadások    MU Színház

*: az előadást a Zrumeczky Dezső Művelődési Ház hívta meg, a KB35 pedig ajánlja

Szivák-Tóth Viktor

Címke , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Árpád Illés bemutatkozása

honlap-admin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .